Dev Sky Eye Teleskobu tespit etti! Çin: Uzayda dünya dışında hayat olduğuna dair sinyaller aldık

Düzenleyen:
Dev Sky Eye Teleskobu tespit etti! Çin: Uzayda dünya dışında hayat olduğuna dair sinyaller aldık

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Pentagon ve NASA'nın UFO (tanımlanamayan hava nesneleri) araştırmalara başlamasının ardından dünya dışı hayata dair iddialı bir gelişme Çin'den geldi. Bilim insanları, dünya dışı bir medeniyetten sinyal aldıklarını ileri sürdü.

Çin, dev teleskobu Sky Eye’ın, uzayda dünya dışında hayat olduğuna dair işaretler aldığını bildirdi. Devlet destekli Bilim ve Teknoloji Gazetesi, dünyanın en büyük radyo teleskobu Sky Eye’ın dar bantlı elektromanyetik sinyaller algıladığını, bu sinyallerin daha önce keşfedilenlerden farklı olduğunu bildirdi. Pekin Normal Üniversitesi, Çin Bilimler Akademisi Ulusal Astronomik Gözlemevi ve California Üniversitesi tarafından ortaklaşa kurulan araştırma ekibinin baş bilimcisi Zhang Tonjie, başka radyo sinyallerinin de karışmış olabileceğini belirterek konu hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiğini ifade etti. Uzayda başka medeniyetler de olabileceğine dair haber kısa sürede yayıldı ve sosyal ağ Weibo'da trend olmaya başladı. Gazete ise yayımlanmasından kısa süre sonra haberi sildi ve yayından kaldırdı. Haberin niçin kaldırıldığı belli değil. Gazete, konu hakkındaki soruları cevaplandırmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...