Üniversite kayıtlarında son gün: 230 programı hiç kimse seçmedi

Düzenleyen: / Kaynak: MAHMUT ÖZAY
- Güncelleme:
Üniversite kayıtlarında son gün: 230 programı hiç kimse seçmedi

Eğitim Haberleri  / MAHMUT ÖZAY

Üniversite kayıtları için süre bugün doluyor. İlk yerleştirmede 26 devlet, 67 vakıf üniversitesinin 230 programı boş kaldı. Bir bölüme kayıt hakkı kazanamayanların umudu ise ikinci yerleştirmede...

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - YKS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra üniversitelerde başlayan kayıt telaşı bugün sona erecek. Ardından açıkta kalanlar için ek tercih dönemi başlayacak. İlk yerleştirmede hiçbir üniversiteye yerleşememiş ya da tercih hakkını kullanmamış adaylar başvuru yapacak. İlk tercihte yerleştirilip kaydolmamış öğrenciler ise ek tercihten faydalanamayacak. En geç 15 Eylül’e kadar ek yerleştirmenin yapılacağını tahmin eden uzmanlar, adayların 24 tercih hakkının tamamını kullanmalarını öneriyor.

Üniversite kayıtlarında son gün: 230 programı hiç kimse seçmedi

PROGRAM SAYISI 21 BİN

İlk yerleştirmenin ardından üniversitedeki boşluklar da dikkat çekiyor. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal “Bu yıl kılavuzda tercih edilecek program sayısı 21 bin 865’di. Bunun 340’ına bir öğrenci bile yerleşmedi. 340 programın 110’u sadece KKTC uyruklu öğrencilere açık programlar. Her yıl az sayıda da olsa bu programlara KKTC uyruklu öğrenciler itibar etmiyorlar. Boş kalan kontenjanlar içinde tıptan mühendisliğe, öğretmenlikten gazeteciliğe kadar 73 lisans ve 37 ön lisans programından oluşuyor.

Bütün öğrencilere açık 230 programa ise hiç öğrenci yerleşmedi. Bunların 26’sı devlet üniversitelerinde, 67’si vakıf üniversitelerinde, 116’sı KKTC üniversitelerinde ve 21’i de yurt dışı üniversitelerinde bulunuyor. Bunlardan 228’inin lisans ve sadece ikisinin ön lisans olması da hiç öğrenci yerleşmeyen bölümlerin çoğunluğunun sıralama barajı olan tıp, mühendislik, mimarlık ve öğretmenlik programları olduğu görülüyor” dedi.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: MAHMUT ÖZAY
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...