Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yurt dışındaki ilk ve tek kız meslek lisemiz

Yurt dışındaki ilk ve tek kız meslek lisemiz

EĞİTİM Haberleri

Türkiye’nin Kırgızistan’ın bağımsızlığını tanımasından 75 gün sonra 3 Mart 1992 tarihinde açtığı Kırgız-Türk Anadolu Kız Meslek Lisesi, hâlen Türkiye’nin yurt dışındaki ilk ve tek Anadolu Kız Meslek Lisesi olma özelliğini taşıyor.

MAHMUT ÖZAY

Başkent Bişkek’te merkezi bir konumda, Sovyetler Birliği döneminden kalan tarihi iki katlı binada faaliyet gösteren Kırgız-Türk Anadolu Kız Meslek Lisesi eğitim ve öğretim hayatına, dönemin Milli Eğitim Bakanı Köksal Toptan ve Kırgızistan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanı Çinara Jakıpova’nın genç kızları meslek sahibi yapmak amacıyla iş birliği protokolüne imza atmasıyla başladı. İki ülke müfredatının uygulandığı okulun öğrencileri birçok dilde eğitim alarak ileri düzeyde yabancı dil öğreniyor.
Okul müdürü Mustafa Yılmaz “Her yıl 700-800 kız öğrenci okulumuza başvuruyor. Lisenin kontenjanı gereği toplam 50 öğrenci almak zorundayız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...