Özel öğretim kursları 2019-2020’de artık yok

Özel öğretim kursları 2019-2020’de artık yok

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin yapılacak yeni düzenlemelerin yer aldığı bir duyuru yayımlandı.

MAHMUT ÖZAY

Buna göre, özel öğretim kursları 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılacak. Duyuruda şu ifadelere de yer verildi:
∂ Veli ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapmamaları gerekmektedir.
∂ Örgün eğitim çağındaki öğrencilere okullarda, mezun öğrencilere ise halk eğitimi merkezlerinde ücretsiz olarak destekleme ve yetiştirme kursları verilmeye devam edecek.
∂ Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde açılan temel liseler de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda kanunda belirtilen süreyi tamamlayarak kapanacak. Bu okulların ara sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin, resmî ve özel ortaöğretim kurumlarına ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda nakli yapılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...