Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ara değil aranan eleman yetiştiriyorlar

Düzenleyen:
Ara değil aranan eleman yetiştiriyorlar

EĞİTİM Haberleri

Fabrika gibi çalışan meslek liselerinde üretilenler, ülkemizin birçok yerine gönderiliyor. İşte Samsun ve Bursa’dan iki güzel örnek...

MAHMUT ÖZAY

Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2018 yılında 4 milyon 500 bin lira ciro yaparak Türkiye’de en fazla döner sermaye geliri elde eden üçüncü okul oldu... İnşaat ve tesisat teknolojisi,  iklimlendirme ile kimya teknolojisi gibi bölümler bulunduğu lisede öğrenciler uygulamalı eğitim görüyor. Okulda üretilen ürünler kamu kurumlarına ve özel sektöre satılıyor. Okul Müdürü Ahmet Saraç “Ciromuzun bir bölümüyle ham madde alıyoruz. Atölyelerde görev alan öğrencilere çalıştıkları süre içerisinde yaptıkları her iş için ücret veriliyor” dedi. Ürettikleri alanlarda en büyük bölümü kimya teknolojisi oluşturduğunu ifade eden Saraç “Adını verdiğimiz ‘ATA’ markası ile evsel ve endüstriyel temizlik maddelerinin patent başvurusu da yapıldı. Patentini alacağız. Şu anda Türkiye’nin 20 farklı şehrine ürün gönderiyoruz” diye konuştu.

Ara değil aranan eleman yetiştiriyorlar

TALEBE YETİŞEMİYORLAR

Bursa Osmangazi’de Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi, döner sermayeyi canlandırmak için geçen sene Motorlu Araç Teknolojileri Bölümünde boya, pasta cila ve boya koruma üzerine hizmet sunma kararı aldı. Bunun üzerine sponsor arayışına giren okul yönetiminin yolları, sektöre endüstriyel ürün üreten ve bu konuda dünyada 65 ülkeye ihracat yapan İtalya devi “Mafra SPA” ile kesişti. Söz konusu şirket ile gerekli görüşmeleri yapan okul yönetimi, eğitim ve giderler konusunda anlaşarak vatandaşlara hizmet sunmaya başladı.  Firmanın eğitimlerle de desteklediği öğrenciler, piyasaya göre daha ucuza sundukları hizmete taleplerin yoğunluğu dolayısıyla haftalar sonrasına gün verebiliyor. Okulun Motorlu Araçlar Teknolojisi Öğretmeni Yavuz Kaştaş “Eğitimler aldığımız için acemilik çekmiyoruz. Talep çok fazla” dedi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...