Lise sertifikası dünyanın her yerinde geçecek

Lise sertifikası dünyanın her  yerinde geçecek

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde öğrenciler için uluslararası geçerliliğe sahip sertifika programlarının başlatılacağını belirterek, bunun ilk örneğinin Bilgi Teknolojileri (BT) alanında İstanbul’da dört okulda pilot çalışma olarak uygulamaya konulduğunu bildirdi.

Bakan Selçuk konuyla ilgili şunları söyledi: Bir çocuk liseyi bitirdiğinde ‘Lise mezunuyum antrenörlük, ilk yardımla ilgili belgem var. BT belgesi sahibiyim. Filanca kuruluştan onaylı, dünyanın neresine gidersem gideyim kullanabileceğim sertifikalarım var’ diyebilecek. Liselerde bu beceri paketleri, her çocuğumuzun rahatlıkla erişebileceği kimi dersle ilgili kimi dersten bağımsız olarak sertifikalandırılan içerikler. Bu çalışma sadece bilişim teknolojileri değil, Mesleki Yeterlilik Kurumuyla ilişkilendirilecek. Hizmet sektörü açısından da önemli olacak. Ayrıca dünyada da çok fazla örneği olmayan, son 10-15 yılın yapay zekâ stratejisi ve uygulama haritasını da çok yakın bir zamanda açıklayacağız.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...