Yüzde 65’i adı konmamış işte çalışacak

Yüzde 65’i  adı konmamış  işte çalışacak

EĞİTİM Haberleri

İstanbul Bilgi Üniversitesi, farklı sektörlerin uzman isimlerini “BİLGİ Talent Fest” kapsamında öğrencilerle bir araya getirdi.

MAHMUT ÖZAY

Festivalde Dr. Sertaç Doğanay’ınsunumu dikkat çekti. Geçmişte dünya üstündeki bütün bilgisayarların günde 20 GB veri üretebildiğini bugün ise herkesin cebinde 128 GB’lık telefon olduğunu belirten Doğanay şunları söyledi: Google’da günde 10 milyar arama yapılıyor. Bunların iki milyarı daha önce kullanılmamış kelimelerden oluşuyor. Gün içinde bile bu kadar hızlı dönüşen dünyada geleceği şekillendirecek iki şey bulut bilişim ve 3D yazıcılar olacak. Bundan on yıl önce olmayan teknolojiyi düşünün. Bundan on yıl sonra hayatımıza girecek teknolojilerin yüzde doksanı ortada yok. Bu yıl ilkokula başlayacak çocukların %65’i adı konmamız işlerde çalışacak. Meslek seçerken bu vizyonla hareket edin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...