Hedefin dört katı başvuru

Hedefin dört katı başvuru

EĞİTİM Haberleri

Yükseköğretim öğrencilerinin yurt dışındaki program ve projelere katılma imkânı 2015 yılında yapılan düzenlemeyle genişletildi.

MAHMUT ÖZAY

Öğrenciler, 2004 yılından bu yana Erasmus programıyla Avrupa ülkelerine gitme imkânı bulabilirken 2015 senesinden itibaren de ‘ortak ülkeler’ diye adlandırılan birçok ülkedeki program ve projelere katılma imkânı yakaladı. Millî Eğitim Bakanlığı verilerine göre uluslararası hareketlilik programlarına ve projelerine katılarak yurt dışına giden öğrenci sayısı 2018 yılında beklentilerin dört katı üstünde gerçekleşti. 2018 yılında hedeflenen rakam 2 bin 100 iken 9 bin 32 öğrenci yurt dışındaki program ve projelere katıldı. AB Eğitim ve Gençlik Programlarına yapılan proje başvuru sayısı ise 7 bin 499 oldu. Yabancı ülkelerce verilen araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil burslarına başvuran öğrenci sayısı ise 1.175 olarak gerçekleşti. 2018 yılında ayrıca 50 ülkeye lisansüstü öğrenim görmek üzere 3 bin 550 resmî burslu öğrenci gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...