Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pamukkale Üniversitesi öğretim elemanı alıyor! İşte başvuru şartları ve detaylar

Düzenleyen:
Pamukkale Üniversitesi öğretim elemanı alıyor! İşte başvuru şartları ve detaylar

EĞİTİM Haberleri

Pamukkale Üniversitesi öğretim elemanı alıyor! Üniversitenin yayınladığı ilanda başvuru şartları, başvuruda istenen belgeler ve sınav takvimi gibi bilgiler yer alıyor. İşte detaylar...

Pamukkale Üniversitesi tarafından yayınlanan ilandaki detaylar;

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünden
(ÖĞRETİM ELEMANI ALIM İLANI)

Üniversitemizin aşağıda yazılı birimlerine, 2547 sayılı Kanunun ilgi maddeleri ve “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in ilgili hükümleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

GENEL ŞARTLAR:
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak şarttır.
2- ALES’ten en az 70 puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
3- Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir.
4- Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.

MUAFİYET
(1) Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.
(2) Meslek yüksekokullarının, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

DETAYLARI ÜNİVERSİTENİN İNTERNET SİTESİNDE BULABİLİRSİNİZ

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER
1. Öğretim Elemanı Başvuru Formu (http://www.pau.edu.tr/personel/tr/sayfa/form-ve-belgeler)
2. ALES Belgesi
3. Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi
4. Özgeçmiş
5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
6. Fotoğraf (1 adet)
7. Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi (İlana göre lisans ve/veya tezli yüksek lisans mezuniyet belgesi) (1), (2), (3)
8. Lisans Transkripti (4)
9. Tecrübe Belgeleri (İlana göre tecrübe şartı isteniyorsa çalışılan iş yerlerinden alanları ve görev yaptığı tarihleri gösterir imzalı belge ve SGK hizmet dökümü, Kamuda çalışmış ya da çalışanlar için hizmet belgesi)
10. Askerlik Belgesi (1)
11. Varsa bilimsel çalışmalarını kapsayan dosya

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...