Okullar Ne Zaman Kapanacak? 2019 yaz tatili ne zaman başlayacak? İşte detaylar

Düzenleyen:
Okullar Ne Zaman Kapanacak? 2019 yaz tatili ne zaman başlayacak? İşte detaylar

EĞİTİM Haberleri

Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlayacak, 2019 okullar ne zaman kapanıyor, tatil ne zaman başlayacak... Mayıs aynının son günleri yaklaştıkça öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği konuların başında 'okullar ne zaman kapanacak' geliyor. Yaz tatili planlarını buna göre ayarlayacak olan aileler ve öğrenciler, internetten kapanış tarihini araştırıyorlar. MEB 2019 takviminde okulların kapanış tarihi belirtilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yaz tatili süreleri ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra, yapılan son 13 haftalık karne tatili bu yaz gerçekleşebilir. Peki yaz tatili ne zaman başlıyor ve yeni detaylar neler? İşte merak edilenler

Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlayacak, 2019 okullar ne zaman kapanıyor, tatil ne zaman başlayacak... 2018-2019 eğitim öğretim yılının son günleri yaşanıyor. Yaz tatili hayali kuran öğrenciler ve tatil planı yapacak olan aileler, tatilin bir an önce başlamasını bekliyorlar. Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un yaz tatili ile ilgili düzenlemeye gidilebileceğini açıklamasının ardından gözler MEB'e çevrildi. Bu sene 13 haftalık yaz tatili, belki de son uzun yaz tatili olabilir. İşte yaz tatiline dair detaylar...

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR? YAZ TATİLİ NE ZAMAN 2019?

Okullar bu yıl 14 Haziran Cuma günü kapanacak. Ancak 9 günlük Ramazan Bayramı Tatili nedeniyle okullar 1 - 9 Haziran (1. ve 9. günlerde dahil) arasında kapalı olacak. Tatilin ardından öğrenciler 4 gün daha eğitim görüp 14 Haziran Cuma günü karne alacak. Bu 4 günlük sürenin de tatil ilan edilip karnelerin 31 Mayıs’ta kapanması bekleniyordu. Ancak konuyla ilgili herhangi bir karar alınmadı. Bu nedenle okullar planlandığı gibi 14 Haziran Cuma günü kapanacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan son açıklamaya göre yaz tatili 13 haftadan 11 haftaya indirilecek. Ancak bu uygulama bu yıl değil 2019 - 2020 yılından itibaren geçerli olacak. Yani bu yıl yaz tatili tıpkı geçtiğimiz Yıllardaki gibi 13 hafta olacak ve yaz tatili bu yıl 16 Eylül 2019 Pazartesi günü sona erecek.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...