Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

LGS taban puanları 2019 | Lise taban puanları ne zaman açıklanacak? (LGS yüzdelik dilimler)

Düzenleyen:
LGS taban puanları 2019 | Lise taban puanları ne zaman açıklanacak? (LGS yüzdelik dilimler)

EĞİTİM Haberleri

LGS taban puanları 2019, lise taban puanları 2019, lise yüzdelik dilimleri gibi konular özellikle öğrenciler ve veliler için sınav sonrası en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. 2019 LGS sona erdi. Sınavın sona ermesi ile birlikte sınav sonuçlarına dair az çok bir tahmini olan öğrenciler, ilk olarak liselerin taban puanlarını araştırıyorlar. LGS lise taban puanları açıklandı mı? Lise taban puanları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar

LGS taban puanları 2019, lise taban puanları 2019, lise yüzdelik dilimleri, LGS taban puanları ne zaman açıklanacak, 2019 lise puanları belli oldu mu... Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 1 Haziran'da gerçekleştirilen 2 oturum ile sona erdi. İstedikleri liselere yerleşebilmek için ter döken öğrenciler, sınav sonrası en çok LGS 2019 soruları ve cevapları ile 2019 LGS taban puanlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Taban puanlarına ve yüzdelik dilimlere göre tercih yapacak olan öğrenciler, heyecanla sonuçları bekliyor. İşte LGS 2019 sonrası merak edilen detaylar

LGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS 2019 LİSE TABAN PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? (LGS LİSE YÜZDELİK DİLİMLERİ 2019)

LGS sonuçları 24 Haziran Pazartesi günü erişime açıldı. Sonuçların ardından tercihler için süreç başlayacak. Sınav sonuçları ile birlikte 2019 lise taban puanları ve lise yüzdelik dilimlerinin de açıklanması bekleniyor.

LGS TABAN PUANLARI 2018 İÇİN TIKLAYINIZ

LGS'DE SAYISAL ZORLADI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava Başkentte katılan öğrencilerin çoğunluğu, ağırlıklı olarak sayısal sorularının kendilerini zorladığını söyledi.

İki bölüm halinde aynı gün uygulanan sınava Ankara İMKB Alpaslan İmam Hatip Ortaokulu'nda giren adaylar, sınav çıkışı duygularını AA muhabirine anlattı.

Öğrenci Umut Güler, "İkinci oturum zordu ama birincisi basitti. Sonuçları bekleyeceğiz." derken, Can Kırlı da "Sınavım geneliyle iyiydi ama sayısalda zorlandım." ifadelerini kullandı.

İlayda Kınacı da, "Sınav iyiydi ama biraz zorladı. En çok sayısalda zorlandım. Sözelden herkes geç çıktı ama sayısalda erken çıkmaya başladılar. Zordu galiba herkes için." sözleriyle sınavı değerlendirdi. "Sözel kolaydı ama sayısal oldukça zordu." diyen Eylül Eyer ise sınav sonucunun iyi gelmesini beklemediğini dile getirdi.

Beyzanur Özbay, sözel bölümün kolay ama sayısal bölümün zor olduğunu belirtirken, annesi Filiz Özbay, "Dışarıda beklemek zordu, dua ettik. İnşallah verdikleri emeğin karşılığını alacaklar. Hepimizin umudu çocuklarımız, gurur duyuyoruz çocuklarımızla." dedi.

Kerem Ay da "Sınav güzeldi ama sayısal biraz zordu. İyi bir Anadolu lisesi bekliyorum." diye konuştu.

"Bence çok kolaydı"

Sınava katılan adaylardan Kıvanç Özdemir ise genel kanının aksine sayısal sorularının kolay olduğunu söyledi. Özdemir, "Sorular tahmin ettiğimden daha kolaydı. Çok mutluyum. Dün 'hiç yapamayacağım sorular çok zor olacak' diye düşünüyordum ama bence çok kolaydı. Matematikten 4 boşum var, 16 soru yaptım. Umarım hepsi doğrudur." ifadelerini kullandı.

Enes Tolga Şahbaz da "Sınav çok güzeldi, basitti. Zor sorular vardı ama güzeldi. Bana göre sayısal daha basitti, sözel biraz daha zorladı." görüşünü paylaştı.

"LGS sendromu diye bir şey kalmadı artık"

Bora Sönmez de soruları, "Sözeller kolaydı, fen de gayet iyiydi. Matematikte biraz fazla boşum oldu, bazı sorular için aşırı zor diyebilirim. Onun dışında sınavım gayet iyi geçti. LGS sendromu diye bir şey kalmadı artık." sözleriyle değerlendirdi.

Öğrencinin babası Enver Sönmez de oğluyla beraber ders çalıştıklarını anlatarak, iyi bir sonuç beklediklerini, hayırlısını dilediklerini vurguladı.

Anne Şöhret Sönmez ise "Bu, bir senenin stresiydi. Gerçekten zor bir sene çocuklar için. Çok çalıştılar. Oğlumun bu gece sınava rahat bir şekilde girmesi bizim için büyük bir güzellikti." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...