Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSYM birincileri açıkladı

Düzenleyen:
ÖSYM birincileri açıkladı

EĞİTİM Haberleri

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı. Öte yandan ÖSYM tarafından, YKS'de TYT ile Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık'tan 1'er, Yabancı Dil'den ise 5 birincinin çıktığı bildirildi.

Üniversite adaylarına ön bilgi vermek amacıyla 20 Haziran-1 Temmuz  2019 tarihlerinde ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan 2019-YKS Yükseköğretim  Programları ve Kontenjanları Kılavuzu güncellendi.

Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin  "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini  kullanarak yapacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2019-YKS tercih  işlemleri 23-29 Temmuz tarihlerinde yapılabilecek.

Tercih işlemleri, 29 Temmuz tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

BAŞVURU MERKEZLERİNDEN TERCİH İŞLEMİ YAPILMAYACAK

Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini  kılavuzdaki bilgilere göre yapmaları önem taşıyor.

ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresindeki açıklamalar  doğrultusunda tamamlanacak tercih işlemleri için, kılavuzdaki "Yükseköğretim  Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü" mutlaka okunarak ve tercih esnasında  ekrandaki uyarılara göre sonlandırılması gerekiyor.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak, ayrıca ÖSYM'ye  posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak;  sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

ÖSYM'nin duyurusunda adayların kendilerine özel kişisel bilgi  niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle  korumaları ve hiç kimseyle paylaşmamaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

T.C. kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları  ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacak.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...