Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başlangıçta yurt tercihiniz olsun

Başlangıçta yurt tercihiniz olsun

EĞİTİM Haberleri

Bu sene üniversiteye başlayan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar, başka şehirde okul kazanan gençlere başlangıçta ev yerine yurtta kalmalarını tavsiye etti.

MAHMUT ÖZAY

Prof. Dr. Koçkar şunları söyledi: Daha önce ailesinden ayrılmamış bir genç hemen bir evi çekip çevirmekte zorlanabilir. Bu yüzden başlangıçta yurtta kalmayı tercih etmelerini öneririm. İlerleyen dönemde, okula ve şehre uyum sürecinde yol aldıktan sonra durumu yeniden değerlendirebilirler. Yurtta veya evde kalan öğrencilerin hayat tarzları ve olayları ele alış biçimleri farklı olabilir. Kimi genç derli toplu, kimi dağınık olabilir. Bazıları sessiz iken kimileri gürültücüdür. Ailesi dışındaki kişilerle bir arada yaşamaya çalışmak zorlayıcı olabilir. Gençler bu konularda yurt yetkililerinden ya da okullarındaki danışmanlardan, arkadaşlarından destek istemeli.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...