Yüksek servis ücreti ödemeyin

Yüksek  servis ücreti  ödemeyin

EĞİTİM Haberleri

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başladı. Servis firmaları, özellikle özel okullardaki velilerden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) açıkladığı resmî servis tarifesinin üzerinde rakamlar alınıyor.

MAHMUT ÖZAY

Özel okul ile devlet okulu arasında servis ücreti konusunda fark olamayacağı belirtilirken velilere uyarıda bulunuldu. İstanbul Servisçiler Birliği Başkan Yardımcısı Erhan Ersin, hem esnafın hem de velilerin servis ücretleri konusunda mağdur edilebildiklerini vurgulayarak şunları söyledi: Kesinlikle okul ve ev arasındaki mesafeyi ölçüp resmî listedeki fiyatın üzerinde ödeme yapmasınlar. Kanunen yasak. Kanunen UKOME’nin belirlediği bir fiyat var. Tüm odalar ve birimler o fiyatı açıklıyor. O fiyatların üzerinde ücret ödemek mecburiyetinde değiller ama şöyle bir durum var; rehber personelin bulunduğu araçlarda, verilen fiyatın yüzde 35 üzerinde ödeme yapmaları gerek. Hostes yani rehber personel dediğimiz kişiler çalıştığı için yüzde 35 ek ücret alınır. Gelir seviyesi yüksek insanlardan fazla ücret de talep ediliyor. 153’ü arayarak şikâyet edebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...