Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşini kaybetme endişesi giderek daha çok artıyor

İşini kaybetme  endişesi giderek daha çok artıyor

EĞİTİM Haberleri

Teknoloji, yöneticilerden ve çalışanlardan beklenen yetenekleri farklı bir boyuta taşıyor. Yeni mesleklerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Bunun sonucu olarak işini kaybetme kaygısı yaşayanların oranı da giderek artıyor.

MAHMUT ÖZAY

Great Place to Work Genel Müdürü Eyüp Toprak, çalışanların yüzde 59’unun yüksek maaşlı bir iş için gerekli beceri ve eğitime sahip olmakla ilgili kaygı duyduğunu söyledi ve ekledi: 2023’te Türkiye’de yaklaşık 34 milyon toplam istihdamın yaklaşık 3,5 milyonunun STEM istihdamı yani fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında olacak. Bu rakamlar da bize iş dünyasında yaşanması muhtemel dönüşümü gözler önüne seriyor. Yaptığımız araştırmada çalışanların yüzde 55’inin otomasyon veya diğer yenilikler nedeniyle bireye ihtiyaç kalmayacağı yönünde kaygılandıklarını gösteriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...