Okulun enerji ihtiyacı güneş ve rüzgârdan

Düzenleyen:
Okulun enerji ihtiyacı güneş ve rüzgârdan

EĞİTİM Haberleri

Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanılması Programı” kapsamında okulun çatısına kurdukları güneş paneli ve rüzgâr gülüyle enerji ihtiyacının karşılanmasına destek oluyor.

Mahmut Özay - Hem yenilenebilir enerji kaynaklarını öğrenmeleri hem de eğitim almalarını sağlamak amacıyla geçen yıl hayata geçirilen, 64 öğrencinin görev aldığı projeyle okulun enerji ihtiyacının yüzde 50’si karşılanıyor. Yenilenebilir enerji teknolojileri alanı öğretmeni Mustafa Kara “Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla yıllık 22 bin liralık tasarruf sağladık. Yirmi dört güneş panelimiz ve iki rüzgârgülüyle okulumuzun konferans salonu, çevre aydınlatması ve farklı noktalardaki enerji ihtiyacı karşılanıyor. Bir yıl içinde yüzde 50 gibi bir tasarruf sağlandı” dedi. Öğrencilerden Müfid Canbolat bölümün kendisine ciddi katkılar sağladığını ve mühendis olarak alanında ilerlemek istediğini belirtti.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...