Bakan Selçuk: Vakasız illerde okullar açılabilir

Bakan Selçuk: Vakasız illerde okullar açılabilir

EĞİTİM Haberleri

Okulların açılma tarihi en çok merak edilen konular arasında... Millî Eğitim Bakanı Selçuk "Bizim için hedef 1 Haziran. Bilim Kurulu açılamaz derse eylüle kalır. Ya da kısım kısım açılma olabilir. Listelerimizi oluşturduk. Hangi ilde vaka durumu nedir, onlara da bakıyoruz" dedi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılma sürecine ilişkin “Haziran ayında bir çalışma olursa bu zorunluluk taşımaz. ‘Herkes gelecektir, devam alınacaktır’ şeklinde yapmayız bunu. Toplumun yumuşak bir geçişe ihtiyacı var. Aniden aylarca kapalı kal, sonra birdenbire resmî bir format içerisinde hemen herkes o gün okula başlasın. Bu biraz zor. Velilerin çocuklara yönelik hissiyatını kollamak, ciddiye almak lazım. O yüzden de meseleye esnek bakıyoruz.” diye konuştu.
Selçuk “Bu sırada ‘kesinlikle açılamaz, bir süre daha beklenilsin’ denirse bu iş eylüle kalır” ifadesini kullandı. Her ildeki durumun farklı olduğunun da altını çizen Selçuk “Bazı illerimizde hiç vaka yok. Bazı illerimiz de çok vaka var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...