Kitap okuyanlar puanlarda yine farkını gösterecek

Kitap okuyanlar puanlarda yine farkını gösterecek

EĞİTİM Haberleri

Öğrencilerin önümüzdeki 4 yıl boyunca okuyacakları liseyi alacakları puan çerçevesinde belirleyeceği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) geride kaldı. Sonuçlar 16 Temmuz'da açıklanacak.

MAHMUT ÖZAY

İmtihanı değerlendiren uzmanlar “LGS’de belirleyici matematik olacak” dedi. Kitap okumanın önemine vurgu yapan eğiimciler şunları söyledi: LGS’nin geneline bakıldığında, sorularda anlatımın uzun ve yoruma dayalı olduğu, görsel tablo ve grafik yorumlama bilgisinin ölçüldüğü görülmektedir. Matematik ve Türkçe derslerinde çeldiricileri güçlü sorular olduğu için diğer derslere göre seçiciliği artmış. Matematik öğrencinin sıralamasını belirleyecek. Genel anlamda öğrenciler bazı soruları birkaç defa okudu. Düzenli kitap okuyan öğrencilerin okuma, anlama ve zamanı iyi değerlendirme konusunda daha başarılı olacaklarını bu sınavda da gözlemlemiş olduk.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...