Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

59 üniversitede e-Diploma dönemi

59 üniversitede  e-Diploma dönemi

EĞİTİM Haberleri

Yeni mezunlar artık uzun süre beklemek zorunda kalmadan e-İmzalı diplomalarına kavuşuyor.

MAHMUT ÖZAY

Bu yıl birçok üniversite online mezuniyet töreni düzenlerken, e-Diploma’ya geçen üniversitelerin sayısında da ciddi bir artış yaşandı. Üniversite yetkilileri önceden klasik diplomalarının hazırlanma sürecinin uzun olmasından dolayı mezun olan öğrencilere geçici mezuniyet belgesi verildiğini, öğrencilerin diplomalarını yaklaşık bir yıl sonra alabildiklerini belirtti. Yetkililer, yeni sistem ile e-İmzalı diploma ve onun ekini öğrencilere mezun oldukları anda verebildiklerini ve diplomalarının hazır olduğuna dair öğrencilere bilgilendirme SMS‘i gönderildiğini açıkladı. Şu ana kadar 59 üniversite yönetimi e-Diploma’ya geçti. Elektronik imzalı diplomalar hem Türkçe hem de İngilizce hazırlanarak öğrencilere teslim ediliyor.
CBKSoft’un Genel Müdürü Salih Kanlı “Ülkemizde toplam 208 üniversite bulunmakta. Geliştirdiğimiz yazılım sayesinde üniversitelerimizin kâğıt bazlı tüm iş süreçlerini kesintisiz otomasyon ile tam entegre dijital bir ortama aktarıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...