ÖSYM duyurdu, YKS sonuçları açıklandı

ÖSYM duyurdu, YKS sonuçları açıklandı

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

2021 YKS SONÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Yapılan paylaşımda; “26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim. 2021-YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında alınacaktır. Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına İmkan vermek amacıyla 2021-YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık. Adaylarımızın 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapacakları 2021-YKS tercihlerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerim” denildi.

ÖSYM'DEN DUYURU
Aygün'ün paylaşımının ardından ÖSYM'den duyuru geldi. Yapılan duyuruda;

"-2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) Sonuçları Açıklandı

-26 - 27 Haziran 2021 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2021-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 28 Temmuz 2021 tarihinde saat 07.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler" denildi.

2021-YKS BİRİNCİLERİNİN İLLERİ

TYT birincisi: Adana

AYT birincileri
Sayısal:
Adana 
Eşit Ağırlık: Konya
Sözel: Adana

YDT birincileri
Almanca:
Balıkesir 
Arapça: Konya
Fransızca: İstanbul 
İngilizce: İstanbul
Rusça: Bursa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...