Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pandemide en güvenli yer: Okullar

Pandemide en güvenli yer: Okullar

EĞİTİM Haberleri

Bazı temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül tarihinde 81 ilde, 57 bin 108 okulda yüz yüze eğitime başlandığını hatırlattı. 57 bin 108 okulda 850 bin derslik bulunduğunu kaydeden Özer, sadece 198’inde vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini kaydetti.

Bakan Özer “Bir haftalık süreçte gelinen nokta, sağlık kurallarına uyduğumuz zaman süreci ne kadar başarılı bir şekilde yönetebileceğimizi gösteriyor” dedi. Vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen sınıf sayısının oldukça düşük olduğunu vurgulayan Özer, “Bu şunu gösteriyor; şu anda Covid-19 salgını ortamında en güvenli ortam okullardır. En son kapatılacak yerlerin okullar olduğu yönündeki irademiz aynen devam etmektedir” diye konuştu.

Bir okulda vaka oluşmasının, okul içi ortamdan kaynaklanmadığını, çoğunun okul dışı ortamdaki bulaştan kaynaklandığını ifade eden Özer, şunları kaydetti: Okul bazlı, vaka bazlı istisnalar getiriyoruz. Örneğin kamuoyunda sıklıkla tartışılan kalabalık sınıflar konusu var. 850 bin dersliğin yüzde 56’sında öğrenci sayısı 25’in altındadır. Kalabalık sınıflar istisnai bir durumdur, yaygın değildir. İstisnai durumlarda, istisnai kurallar uygulanır. Valilerimize, millî eğitim müdürlerimize kalabalık sınıflarla ilgili her türlü tedbiri alma, ikili eğitime geçme veya ders saati süresinde tasarrufta bulunma yetkisi verdik. Şu anda 200’e yakın okul bu tedbirler çerçevesinde ikili eğitime geçti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...