TEV'den yeni proje: Öğrencilerin hikâyesi yarıda kalmasın

TEV'den yeni proje: Öğrencilerin  hikâyesi yarıda  kalmasın

EĞİTİM Haberleri

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2021-2022 eğitim-öğretim yılında gençlerimizin eğitimleri, hayalleri, hikâyeleri sürsün diye “Yarıda Kalmasın” projesini hayata geçirdi.

MAHMUT ÖZAY

TEV’in Akademetre iş birliğiyle gerçekleştirdiği, 3 bin 167 bursiyerinin katılımıyla ortaya çıkan araştırma sonuçlarına göre her beş bursiyerden birinin okulu bırakma riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor. Araştırma, öğrencilerin yaşadıkları maddi, sosyal ve psikolojik zorluklar nedeniyle okula dönememe riskiyle karşı karşıya kaldığını, gelecek hayallerinin yerini kaygıya bıraktığını gösteriyor. TEV Genel Müdürü Banu Taşkın “Hiçbir gencimizin hayalleri, hikâyeleri yarıda kalmasın, hepsi eğitimlerini tamamlayarak Türkiye’nin aydınlık geleceğinin bir parçası olsun istiyoruz” dedi.

Öğrencilere ek sınav hakkı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), azami süreler kapsamında alınmamış veya devamsızlık sebebiyle başarısız sayılmış dersler için ek sınav hakkı tanıma kararı aldı. Tanınan haktan bu ilişiği kesilmiş öğrenciler de yararlanabilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...