Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YKS ek yerleştirmede son tarih 18 Ekim

Düzenleyen:
YKS ek yerleştirmede son tarih 18 Ekim

EĞİTİM Haberleri

YKS ikinci ek tercih işlemleri için son tarihin 18 Ekim olduğunu hatırlatan Rehberlik Uzmanı Cihan Kuzgun, "Sınavdan aldıkları puana göre bölüm seçmek doğru değildir. Sevmedikleri istemedikleri bir bölümü puanları tutuyor diye listelerine almamalarında fayda vardır" dedi.

MAHMUT ÖZAY

Bu yıla mahsus olmak üzere yapılan YKS ikinci ek tercih işlemleri sürüyor, son tarih 18 Ekim. “Üniversiteli olma yolunda son şansınız iyi değerlendirin” diyen Rehberlik Uzmanı Cihan Kuzgun tercih listelerini oluştururken adayların nelere dikkat etmeleri gerektiğini sıraladı.

İşte o öneriler:

-Öncelikle ön lisans bölümlerinden tercih yapacak adayların TYT puanının 140 ve üzeri, lisans bölümlerinden tercih yapacak adayların ise AYT puanının 170 puan ve üzeri olması gerekiyor. Ayrıca sıralama barajı olan bölümleri tercih ederken de kendi sıralamalarının uygun olup olmadığını göz önünde bulundurmaları şarttır.

-Adaylar Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzunu mutlaka detaylıca okusunlar.

-İstek sıralarına göre tercih edecekleri tüm program ve bölümleri belirlemeliler. Belirledikleri program ve bölümlerin burs, ücret, özel koşullar vb. özelliklerini çok dikkatli incelemelerini tavsiye ederim ki hatasız bir liste oluşturabilsinler.

-Tercih listelerini oluştururken ilgilerinin, yeteneklerinin doğrultusundaki alanları düşünerek tercih yapmaları önemlidir. Sınavdan aldıkları puana göre bölüm seçmek doğru değildir. Sevmedikleri istemedikleri bir bölümü puanları tutuyor diye listelerine almamalarında fayda vardır.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...