Okul öncesi öğretmenlere 'özel bir atama' gündemde

Düzenleyen:
Okul öncesi öğretmenlere 'özel bir atama' gündemde

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önümüzdeki yıl 5 yaşa anaokulunun zorunlu olacağını, bu amaçla 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni sınıf açılacağını duyurdu.

Mahmut ÖZAY

Özer’in verdiği bilgiye göre bağımsız ana okulundaki öğrenci sayısı iki yılda 406 binden 886 bine; ana sınıflarındaki sayı 800 binden 1 milyon 613’e çıkarılacak. Böylece okul öncesi sınıflarındaki öğrenci sayısı ikiye katlayarak 2,5 milyona ulaşacak.

Bakanlığın istatistiklerine göre sistemde 56 bin civarında okul öncesi öğretmeni bulunuyor. Yeni sınıflarla birlikte öğretmen ihtiyacı doğacak. Bu durum, atama bekleyen okul öncesi öğretmenlerinin yüzünü güldürdü. Uzmanlar, “Erken eğitim önemli. Ana sevgisi alan bir çocuk için 5 yaş ideal. Ancak derslik, öğretmen, program, materyal ihtiyacının karşılanması lazım” dedi.

BÜTÇE YAPILANDIRMASI HAZIR

Edindiğimiz bilgilere göre Bakanlık, bütün planlarını ve bütçe yapılandırmasını hazırladı. Seneye binlerce yeni okul ve sınıf yapılacak. Öncelikle atıl durumdaki okullar elden geçirilerek eğitim hayatına kazandırılacak. 1500 eğitim binasını güçlendirme çalışması yapılacak. Maddi durumu yerinde olmayan ailelere gerekli eğitim materyalleri dağıtılacak.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...