600 katılımcıyla eğitimin yeni yol haritası çıkarılıyor

600 katılımcıyla eğitimin yeni yol haritası çıkarılıyor

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Şûrası, yedi yıl aradan sonra Ankara’da toplandı. Eğitimde yeni yol haritasının çıkarıldığı şûranın ikinci gününde “temel eğitimde fırsat eşitliği”, “mesleki eğitimin iyileştirilmesi” ve “öğretmenlerin mesleki gelişimi” üzerinde özel ihtisas komisyon üyeleri maddeleri tek tek tartıştı.

Mahmut Özay | ANKARA

Gelen eleştirilerin ardından bazı maddeler gündemden çıkartılırken, bazıları revize edildi. Yeni eklemeler de yapıldı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen komisyon üyeleri zaman zaman metinde yer alan maddeler üzerinde hararetli tartışmalara da girdi. 600’e yakın katılımcının yer aldığı şûra bugün sonra erecek. Şûrada oy çokluğuyla alınacak kararlar kamuoyuyla paylaşılacak.

OY VERME HAKKI
Bu arada şûrada öğrenci ve öğretmenlere de oy verme hakkı tanındı. Ankara Yenimahalle Ayşe Tokur İlkokulu Müdür Yardımcısı Bahar Yakut Özek “Fikirlerimizi çok rahat ve demokratik bir ortamda komisyona iletebiliyoruz. Bu bizi çok mutlu etti” dedi.
Hatay Dörtyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Uğur Kantekin de şûraya yeni öneriler sunacaklarını, müfredata “gönül kodları” dersinin konulmasının da bunların arasında yer alacağını söyledi.
Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Suheda Arslan ise öğretmenler aracılığıyla şûraya davet edildiklerini belirterek “Böyle kıymetli bir toplantı içinde aktif şekilde örgün öğrenimin içinde olan öğrencilerin söz hakkı sahibi olması kesinlikle çok önemli. Eğitim için söylediğimiz şeylere değer verilmesinden, dinlenilmesinden çok mutluyuz” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...