Öğretmene ders başına ödeme yapıyorlar

Öğretmene ders başına  ödeme yapıyorlar

EĞİTİM Haberleri

500 bin atama bekleyen işsiz öğretmen okuduğu meslekten gelir elde etmek için online platformlara yönelmeye başladı. Son dönemlerde ‘FundoMundo’ gibi peş peşe siteler açılıyor.

MAHMUT ÖZAY

Emre Ekmekçi ve Meriç Ekmekçi tarafından kurulan, eğitmenleri ve öğrencileri birbirinden farklı canlı dersler ve aktiviteler ile bir araya getiren online eğitim pazar yeri FundoMundo, öğretmenlere ek gelir ve alternatif iş imkânı sunuyor. Türkiye’de 500 binin üzerinde atama bekleyen eğitmen olduğunu söyleyen FundoMundo Kurucu Ortağı Emre Ekmekçi, sadece bu kişilerin bile kendileri için önemli bir grup olduğunu dile getirdi. Eğitmenler konusunda ikinci hedef kitlenin ise spor gibi çeşitli aktivitelerde, değişik konularda uzmanlaşan insanlar olduğunu belirten Ekmekçi, bu eğitmenleri de çocuklarla doğru şekilde buluşturduklarını ifade etti. Platform için eğitim taleplerinin yüzde 70’ten fazlasının büyükşehir dışından olduğunu açıklayan Ekmekçi “Bu da bize şunu gösteriyor yeni tip eğitimlere bir erişilebilirlik sorunu var. Biz bunu çözüyoruz. Ayrıca, aylık ödeme yerine ders başına ödeme yapıyoruz” dedi. 2 milyon dolarlık bir yatırım ile başladıklarını bildiren Ekmekçi, henüz beş aylık bir platform olmalarına rağmen binden fazla eğitmen ve 4 binin üzerinde öğrencinin platforma katıldığını açıkladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...