Çiftçinin işini kolaylaştırıyorlar

Çiftçinin işini kolaylaştırıyorlar

EĞİTİM Haberleri

Bahçeşehir Koleji öğrencileri Ahmet Ömer Erkenci ve Cem Ege Ergün, su tasarrufu sağlayan, tarımda çiftçiye büyük destek olacak otonom tarımsal sulama sistemiyle İsveç’te düzenlenecek Dünya Gençler Su Ödülü yarışmasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

MAHMUT ÖZAY

Erkenci ve Ergün “Gelecekte en büyük tehlikelerden biri su kıtlığı. Bundan yola çıkarak bizim projemiz, teknolojiyi kullanarak, verilerin internet ortamına aktarılmasıyla belli bir algoritma doğrultusunda su tasarrufu sağlamak. Mesela, bitkiye ne kadar su verileceği, ne zaman verilmesi gerektiği bu otonom sistem sayesinde gerçekleşiyor. Çiftçinin yaşayabileceği hastalık vb. gibi olumsuzlukları da önceden haber veriyor. Çiftçinin işini kolaylaştırıyor, verimin artmasına sebep oluyor” diye konuştu. Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduklarını aktaran öğrenciler, İsveç’teki yarışmada en çok oy alan projeye ödül verileceğini, 15 Ağustos’a kadar aktif olan oylama sayfasından destek beklediklerini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...