MEB duyurdu: Bursluluk sınav sonuçları açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
MEB duyurdu: Bursluluk sınav sonuçları açıklandı

EĞİTİM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Milyonlarca öğrencinin gözü sınav sonuçlarındaydı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İOKBS sonuçları belli oldu. Öğrenciler sınav sonuçlarını MEB sonuç sayfasından görüntüleyebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 2023 oturumları 3 Eylül tarihinde 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıfların katılımı ile yapılmıştı. Bu yıl Bursluluk sınavına 1 milyon 44 bin 846 öğrenci katılmıştı. Sınav sonuçları, 22 Eylül 2023'te "www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edildi. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı alınabilecek.

BURSLULUK SINAVI ÖDEMELERİ

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir. Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı
İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’un 7 nci maddesinde belirtilen “Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.” hükmü gereğince bursluluktan yararlanamaz.

BURSLARDAN KİMLER YARARLABİLİR?

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Meryem öztemel24 Eylül 2023 12:12

Kaç yanlışım ve doğrum var?

Muhammed Mustafa ceylan 23 Eylül 2023 14:01

Bursluluk sınavı açıklandımı

Kaan Hüseyin Özdemir23 Eylül 2023 12:27

Kaç puan aldım

Ekrem22 Eylül 2023 18:16

Sıralamam

Sonraki Haber Yükleniyor...