TÖZOK Başkanı Zafer Öztürk: 'Ücretler ne olacak' tartışmasından yorulduk

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TÖZOK Başkanı Zafer Öztürk: 'Ücretler ne olacak' tartışmasından yorulduk

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

“Yeni bir yönetmelik zaruri olmuştur” diyen Zafer Öztürk “Son günlerde bütün çevrelerin gündeminde olan maliyet artışlarını, ücretlerin ne olacağını konuşmaktan yorulduk” ifadelerini kullandı.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Zafer Öztürk, her yıl TÖZOK tarafından Antalya’da düzenlenen Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nda sorularımızı cevapladı. Zafer Öztürk “Resmî verilere ve istatistiklere dayanılarak yapılmış olan analiz ve araştırmalar, eğitim kurumlarının durumunun mali anlamda hiç de iç açıcı olmadığını gösteriyor” dedi.

Zafer Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: Ancak maalesef şartlarımızın zorluğu ve yaşanması kuvvetle muhtemel sıkıntılarımız hâlâ devam ediyor. Sektör olarak bütün yatırım ve sermaye kendi öz varlıklarımızla olup, attığımız her adım, yaptığımız her atılım ve çalışma izne tabii olmakla beraber, her uygulamamız da denetime tabiidir. En küçük bir şikâyet muhakkik demektir, müfettiş demektir.

HAYAT MÜCADELESİ VERİLİYOR

Fiziki şartlarımızdan pedagojik uygulamalarımıza kadar her adımımız başlı başına bir onay prosedürü gerektirmekte olup, Rekabet Kurulu, İçişleri Bakanlığı ve elbette Millî Eğitim Bakanlığımız, sorumlu olduğumuz üst makamlardır. Böylesine ve hiç de kolay olmayan sorumlulukların altında, ekonomik sıkıntılar içinde âdeta yaşam mücadelesi veren sektörümüzün işi hiç de kolay değildir.

EĞİTİM KONUŞMAK İSTİYORUZ

Bizler kanun ve yönetmeliklerle işleyen, kurallara maksimum düzeyde saygı ve dikkat gösteren kurumlarız. Ancak, içinde bulunduğumuz şartlar sebebiyle mevcut yönetmeliklerimizde yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulmakta olup, ücretler başta olmak üzere, ivedilikle, yeni bir yönetmelik yapılması zaruri olmuştur. Bu doğrultuda yönetmelikle sınırlandırılmış olan, fakat gerek ulusal gerek küresel bağlamda, ekonomik şartlar açısından ne yazık ki, gerçeklerle örtüşmeyen bu artış oranları ile ilgili, hukuksal yollarla, bir hak arayışı içinde olacağımızı da söylemek istiyorum. Evet, biz artık eğitimi, farklılaştırılmış eğitim yöntemlerini, eğitimde kültürel çeşitliliği, yeni ölçme ve değerlendirme tekniklerini konuşmak istiyoruz. Son günlerde bütün çevrelerin gündeminde olan maliyet artışlarını, ücretlerin ne olacağını konuşmaktan yorulduk.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...