Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

SPK'dan borsadan çıkmak isteyenlere duyuru

/ Kaynak: İHA
SPK'dan borsadan çıkmak isteyenlere duyuru

Ekonomi Haberleri  / İHA

SPK, şirketlerin Borsa kotundan çıkarken, çağrı fiyatı belirlemede "Bildirimden önceki son 30 gün ortalaması" kuralını değiştireceğini duyurdu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketlerin Borsa kotundan çıkarken, çağrı fiyatı belirlemede "Bildirimden önceki son 30 gün ortalaması" kuralını değiştireceğini duyurdu. SPK resmi internet istesinde yer alan tebliğde, 30.12.2012 tarihli ve 28513 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nda yer alan düzenlemelere uyum sağlanması amacı ile hazırlanan kurulun II-27.1 sayılı "Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği" ve II-23.1 Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nde değişikliklerin yapılması planlanlanacağını ifade etti. Söz konusu Tebliğ'lerin yürürlüğe girmesi sonrasında kurula ulaşan görüş talepleri de dikkate alınarak temel olarak ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılmasına ilişkin sürecin belirlenmesinde azınlık ve hakim ortak arasında oluşan bilgi asimetrisinin giderilmesi ve azınlığın fiyata itiraz hakkını sağlayacak bir mekanizma oluşturulması hedefleneceği ifade edildi.


Bu düzenleme ile yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunmasını amacı çerçevesinde fiyatın adil olmadığı iddiasına bağlı olarak 5 ayrı fiyatın dikkate alınması ve bunlar içinde en yüksek bedelin pay alım teklifi fiyatı ve ortaklıktan çıkarma hakkı bedeli olarak belirlenmesine imkan sağlanacağı belirtildi.


Buna göre ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılmasında ve şirketin borsa kotundan çıkmasında; kararın kamuya açıklandığı tarihten önceki otuz gün, yüz seksen gün ve bir yıl içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması ile hazırlatılacak değerleme raporu ve kararın kamuya açıklandığı tarihten önceki son bir yıl içinde varsa pay bedelinin tespitine yönelik yapılan işlemlere esas pay değeri (pay alım teklifi, birleşme vb), karşılaştırılarak en yüksek bedel pay alım teklifi fiyatı yada ortaklıktan çıkarma hakkı bedeli olarak belirleneceği açıklandı.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...