Akaryakıta çifte indirim yapıldı

Akaryakıta çifte indirim yapıldı

Ekonomi Haberleri

Benzinde geçen hafta yapılan 16 kuruşluk indirimin ardından bir müjdeli haber daha geldi. Bu kez hem benzin hem de motorin fiyatları düştü.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası’ndan (PÜİS) yapılan açıklamaya göre; benzinin litre satış fiyatına 11 kuruş, motorinin litre satış fiyatına da 17 kuruş indirim yapıldı. Benzinin litre fiyatları İstanbul’da ortalama 5,67 liradan 5,56 liraya, Ankara’da 5,71 liradan 5,60 liraya, İzmir’de 5,69 liradan 5,58 liraya geriledi. Motorin litre satış fiyatları da İstanbul’da ortalama 5,13 liradan 4,96 liraya, Ankara’da 5,19 liradan 5,02 liraya, İzmir’de ise 5,20 liradan 5,03 liraya indi. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti koşulları sebebiyle kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor. Akaryakıt fiyatlarındaki indirimde petrolde yaşanan düşüşün etkili olduğu belirtiliyor.

ESNAFI RAHATLATIR
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzinde 12, motorinde 17 kuruşluk indirimin esnafı rahatlatacağını ve birçok malın fiyatının düşmesine zemin hazırlayacağını söyledi. Palandöken “Uzun süredir beklediğimiz akaryakıt indirimi nihayet geldi. Bunun yanında yine uzun zamandır talep ettiğimiz şekilde akaryakıt üzerindeki vergiler 10 puan indirilirse enflasyondaki düşüş kalıcı hâle gelir” diye konuştu.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...