Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yöresel üründe stant kirası kaldırılsın

Yöresel üründe stant kirası  kaldırılsın

Ekonomi Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yöresel ürünlerin tanıtımı için düzenlenen etkinliklerde esnaftan stant kirası alınmaması gerektiğini belirtti.

Yüksek stant kiraları yüzünden ülke genelindeki yöresel ürünlerin yeterince tanıtılamadığını belirten Palandöken, “Aksi takdirde hasılatını çıkaramayan esnaf, tanıtım günlerine gidemiyor. Yöresel ürünler yeterince tanıtılamadığı için iç ve dış pazarda satış yapılamıyor. Esnaf ve sanatkara yerel yönetimler destek vermeli ki yöresel ürünlerimiz daha çok tanıtılıp dünyaya açılabilsin. Bunun için de ilgili bakanlıklar yöresel ürün üreticilerini mutlaka desteklemeli” dedi. Palandöken, yüksek kira bedellerinin satış fiyatlarını artırdığı için vatandaşların ürünlere ilgi göstermediğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...