Ticaret savaşı doları sert vurdu!

Düzenleyen:
Ticaret savaşı doları sert vurdu!

EKONOMİ Haberleri

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının gerilmesi sonucunda dolar/TL yükselmeye devam ediyor. Gün içerisinde 4,75-4,77 civarında seyreden dolar saat 18:32 itibarıyla 4,84 oldu.

Dolar/TL, yüksek seyretmeye devam ediyor.

Yeni kabinenin açıklanması sonrasında 4,75'in üzerine kadar çıkan dolar/TL bugün 4,80'in üzerine çıktı. Kur saat 18:32 itibarıyla 4,8438 civarında seyrediyor. Gün içinde 5,65'i aşan euro/TL 5,67nin üzerinde hareket ediyor.

ABD ile Çin arasındaki gerilimin bir ticaret savaşını tetikleyeceği endişesi gelişmekte olan ülke para birimlerindeki kayıpları tetikledi.

ABD'de Başkan Donald Trump yönetimi, 200 milyar dolar tutarında ithal Çin ürününe yüzde 10 ek gümrük vergisi getireceğini söyleyerek Çin ile yaşanan ticaret anlaşmazlığını tırmandırdı.

Piyasalar ayrıca önümüzdeki dönemde uygulanacak ekonomi politikalarına ilişkin sinyal verebileceği düşünülen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'na odaklandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...