Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

1 milyar dolarlık yatırım, 750 kişilik istihdam

1 milyar dolarlık yatırım, 750 kişilik istihdam

EKONOMİ Haberleri

45 ülkeye ihracat gerçekleştiren SASA, 250 milyon doları teşvikli olmak üzere toplam 1 milyar dolarlık iki projeye imza atacak. 750 kişiye iş imkânı sağlayacak bu yatırımlarla, cari açığın da azaltılması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmî Gazete’de yayımlanan Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nden faydalanan SASA, kendi öz kaynaklarıyla da desteklediği yatırımlarına hız verdi. SASA Genel Müdürü Mehmet Şeker, Türkiye’nin en büyük elyaf üreticisi olduklarını belirterek, tesisleri 3 yıl önce Sabancı Holding’den Erdemoğlu Holding’in satın aldığını hatırlattı. Sürekli yeni yatırımlar yaparak ekonomiye katkı sağlamaya gayret gösterdiklerini dile getiren Şeker, son olarak Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nden de yararlanarak, 1 milyar dolarlık yatırım kararı aldıklarını, yeni polimer, elyaf ve poy tesislerinin inşaat çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

CARİ AÇIĞA NEŞTER VURACAK
Şeker, yeni yatırımların inşaat çalışmalarında yarıya geldiklerini, elyaf ve polimer kısmının 1 Ocak’tan itibaren devreye gireceğini, poy kısmının ise önümüzdeki yılın altıncı ayında hizmete alınacağını dile getirdi. Ülkenin cari açığının azaltılmasına katkı sağlayacaklarını vurgulayan Şeker, tesisin şu an bin 250 çalışanının bulunduğunu kaydetti. Şeker “Yeni yatırımlarla beraber bu yılın sonunda yaklaşık 2 bin çalışan rakamına ulaşacağız” diye konuştu.

HEDEF 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK
Mehmet Şeker, en büyük yatırımlarının PTA tesisi olacağını aktararak, şöyle devam etti: Yani burada ürettiklerimizin ham maddesini yapıp Türkiye’nin cebinden yurt dışına fazla para gitmesine engel olacağız. Bu yatırımımız gerçekleşirse ki bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok. Hangi teknolojiyi kuracağımızı dahi belirledik. Tek problemimiz bir arsa, çünkü çok geniş bir alan lazım. Deniz kenarı olması gerekiyor, deniz suyunu soğutma amaçlı kullanmamız lazım. Şu anda hükûmetten beklentimiz böyle bir arazinin bize tahsis edilmesi ve en geç 2026 yılında biz bu tesisi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu 10 milyar dolarlık yatırım Türkiye’nin cari açığına, işsizliğine ciddi katkıda bulunacak, yatırımla Çin ile rekabet edeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...