Karadeniz’den Japonya’ya suşi yolculuğu

Karadeniz’den Japonya’ya suşi yolculuğu

EKONOMİ Haberleri

Doğu Karadeniz’de halk arasında “gökkuşağı alabalığı” olarak bilinen Karadeniz somonu, zor ve zahmetli bir yolculuğun ardından Japon sofralarını lezzetlendiriyor.

Tatlı suda yumurta elde edilmesiyle başlanılan somon üretiminde, daha sonra yavrular baraj göletlerinde 200 ile 700 gram ağırlığa ulaştırılıyor, ardından Karadeniz’deki kafeslere taşınıyor. Burada da 4-6 kilogram ağırlığa ulaşmaları sağlanan balıklar, Doğu Karadeniz’deki fabrikalarda işlem gördükten sonra Vietnam’a gönderiliyor. Vietnam’da yeniden işlenerek “suşi” hâline getirilen Karadeniz somonu, zor ve zahmetli yolculuğunun ardından Japonya’ya gönderilerek buradaki tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz’den yılın ocak-kasım döneminde 13 milyon 555 bin 161 dolarlık somon ihraç edildiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...