Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuklar enerji dedektifi olacak

Çocuklar enerji  dedektifi olacak

EKONOMİ Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerjinin öneminin öğrencilere küçük yaşlardan itibaren aşılanabilmesi ve enerji tüketiminde verimlilik konusunda farkındalık oluşturmak için harekete geçti.

Osman Çobanoğlu
ANKARA

Bakanlık bu kapsamda “Ali’nin Enerji Serüveni - 2” adında bir çocuk karakterin maceralarıyla enerjinin kullanım alanları ve enerji verimliliğini çocuklara anlatmak için özel bir çizgi roman dergi hazırladı. Haftaya cuma günü karne alacak 4. sınıf öğrencilerine dağıtılacak olan dergi pedagoglardan tam not alırken bakanlık kaynakları Ali’nin yeni serüvenlerinin özellikle tabii kaynaklar ve maden alanlarında gelebileceğini belirtti. Dergideki bütün içerikler bulmaca ve mini oyunlarla desteklenerek çocuklara enerji verimliliğini eğlenceli bir şekilde öğretiyor. Çocukların da yetişkinler gibi hayatlarının her alanında enerjiyi etkin bir şekilde kullandığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Bu sebeple hem bugünümüzün hem de geleceğimizin gerçek sahibi çocuklarımızın enerji verimliliği konusunda bilinçlendirilmesi hayati öneme sahip. Dergi, geleceğin gerçek sahibi olan çocuklarımızı birer “enerji dedektifi” hâline getirerek onlara kendi geleceklerine bugünden sahip çıkma şuuru kazandıracak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...