Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İç pazar %17 daraldı ÖTV kalıcı kalkmalı

Düzenleyen:
İç pazar %17 daraldı ÖTV kalıcı kalkmalı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Güler, ÖTV’nin sıfırlanmasının iç piyasadaki büyümeyi olumlu etkilediğini belirterek “Bizim burada çok net olarak talebimiz, ÖTV’nin geçici değil, kalıcı olarak kaldırılması” dedi.

Güler; beyaz eşyada 2018’de ihracatın yüzde 6 büyüdüğünü, iç satışlarda yüzde 17’lik daralma yaşandığını, böylece toplamda sektörün yüzde 1 civarında küçüldüğünü söyledi. Güler “Bu daralma aslında çok sürpriz değil. Ağustos 2018’den sonra görülen türbülansın, tüketime de son derece olumsuz yansıdığını görüyoruz. ÖTV’nin kalıcı kaldırılmasını istediğimizde, hemen akla ‘bütçe açığını ne olacak?’ sorusu gelebilir. Bunu da hesapladık. İstikrarlı bir şekilde sektör büyüdüğü zaman; devletin elde edeceği kurumlar vergisi geliri, KDV geliri, muhtasar geliri gibi kalemler kat kat artmış oluyor aslında. ÖTV indiriminin 2019 boyunca devam etmemesi durumunda, sektörde adet bazında yüzde 15’lik küçülme görülebilir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...