Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Konkordatodan çıkan şirket sayısı artıyor

Konkordatodan çıkan şirket sayısı artıyor

EKONOMİ Haberleri

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında ekonomide yaşanan dalgalanmanın etkisiyle mali yapılarında bozulma yaşayan ve borçlarını yapılandırmak üzere konkordato ilan eden şirketler, dengelenme süreci ile birlikte birer birer söz konusu süreçten çıkmaya başladı.

Haber Merkezi
ANKARA

Yedi büyük bankanın iş birliği ve firmaların iyi niyetli adımlarıyla, 100 kadar firmanın borçlarının yapılandırıldığı, 22 şirketin de konkordatodan çıktığı öğrenildi. Bu süreçte firmaların mali durumları analiz edildi. Borçlarını ödeme niyetinde olup, yapılandırma hâlinde ticari faaliyetine devam edebilecek olanlar tespit edildi. Bankalar Birliğinin oluşturduğu heyet, günde ortalama 5-6 şirket ile özel yapılandırma görüşmesi yaparken önümüzdeki birkaç ay içinde 300 kadar firma ile görüşülecek. Görüşmelerin konkordatodan çıkacak firma sayısını yüksek oranda artıracağı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...