Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İhracat meşalesini yaktık

Düzenleyen:
İhracat meşalesini yaktık

EKONOMİ Haberleri

TİM, Anadolu’yu karış karış gezeceği istişare toplantılarına Gaziantep’ten başladı. Başkan İsmail Gülle, “Yeni firmalarımızın ihracat ailesine katılması için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi

Fikret Çengel GAZİANTEP

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye’nin dört bir yanındaki tüm paydaşlarının katılımıyla oluşturduğu istişare buluşmalarının ilkini “TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi” adıyla Gaziantep’te gerçekleştirdi. “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” hedefi doğrultusunda, açık iletişim platformu niteliğindeki buluşmada; ihracatçının talepleri dinlendi ve bölgesel problemler masaya yatırıldı. TİM Başkanı İsmail Gülle “Gaziantep’te ilkini gerçekleştirdiğimiz ve Anadolu’yu karış karış gezeceğimiz meclis toplantılarımız, bizleri başarıya götürebilme potansiyeli taşıyor. Bugün, Gaziantep’te meşalesini yaktığımız bu heyecanı, en kısa sürede deyim yerindeyse bir Türkiye turnesi gibi ele alacak ve ülkemizi baştan başa dolaşacağız. Gittiğimiz her yerde, o ilin, o bölgenin ihracatını konuşacağız. Yeni firmalarımızın, girişimcilerimizin ihracat ailesine katılması için çalışacak, mevcut ihracatçılarımızın ihracatlarını artırmaları için gayret edeceğiz” dedi.

ÜRÜN-PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİ

Gaziantep’in 6,9 milyar dolar ile 2018’de en çok ihracat yapan 6’ncı il olduğunu ve toplam ihracattan yüzde 4,1 pay aldığını belirten Gülle; “Bu ilimizin ihracat artışı yüzde 4 seviyelerinde kaldı. Bunu çift haneye kesinlikle taşıyacağız. İlimiz, ürün çeşitliliği anlamında istediğimiz noktada değil. Halı, tekstil, makarna, orman ürünleri, hububat gibi kalemlerin yanına yeni ürünler eklememiz çok önemli. 146 firmamız sadece Irak’a, 115 firmamız sadece Suriye’ye ihracat yapıyor. Bu firmaları bulacağız, her firmayı ihracat yapabileceği en az iki pazara daha götüreceğiz. Bunun için ticaret heyetleri, alım heyetleri organize edeceğiz. Fuar katılımları, potansiyel müşteri ziyaretleri düzenleyeceğiz. Bu sayede, firmalarımızın tek bir pazara yoğunlaşması yerine, riski dağıtmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ, NEDEN GAZİANTEP'TEN ÇIKMASIN?

TİM Başkanı İsmail Gülle’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmaya; Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneydoğu Anadolu ihracatçı birlik başkanları ve yönetim kurulları ile bölgenin önde gelen kanaat önderleri katıldı. Gaziantep ihracatında ileri teknolojili ürünlerin sadece binde 4 pay aldığını hatırlatan Gülle, “Bu kadim ilimiz sürücüsüz araba, robotik kol, akıllı telefon üretemez mi? Biz buradayız. Devletimiz de muazzam destekler veriyor. İlimizin gençlerini, akademisyenlerini destekleyelim, ne gerekiyorsa sağlayalım. Bu konuda önemli projemiz de var. İnşallah en kısa sürede, ilimizi ileri teknoloji ligine hep birlikte taşıyacağız” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...