Her ihracatçıya 500 bin dolar

Düzenleyen:
Her ihracatçıya 500 bin dolar

EKONOMİ Haberleri

Ülke ihracatının desteklenmesi ve firmaların uygun maliyetlerle finansmana erişmesine katkı sağlamak amacıyla, finans sektörü elini taşın altına koymaya devam ediyor.

Ö. Faruk Bingöl İSTANBUL

İş Bankası bu kapsamda “İhracat Döviz Kredisi Kampanyası” başlattı. Buna göre üretim yapan ihracatçılar, azami 500 bin dolar ve 500 bin avro limite kadar kredi kullanabilecek. Avro krediler için aylık 0,39 faiz oranı ve dolar için aylık 0,49 faiz oranı geçerli olacak. İhracatçılar bu finansman imkânından 24 aya kadar vadelerde yararlanabilecek. Basın toplantısı ile yeni paketi açıklayan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek “Türkiye büyüyecekse ihracatla büyüyecek. Bu kampanya ile ihracatçı tabanına yaygın şekilde destek olmayı hedefliyoruz. Elbette bankamızın kaynakları sınırsız değil ancak toplam kullandırıma bir üst sınır getirmedik. Söz konusu faiz oranları, piyasanın altında oranlardır. Tüm ekonomik aktörlerinin gayreti ile sıkıntıları aşacağımıza, yeni bir hikâye yazabileceğimize inanıyorum” dedi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...