Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Spor turizminde hedef 30 milyar TL gelir

Spor turizminde hedef  30 milyar TL gelir

EKONOMİ Haberleri

Hükûmet, Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde yer alan 70 milyon turist 70 milyar dolar gelir hedefi için spor turizminde dev bir hamle gerçekleştiriyor.

Damla Peker
ANKARA

Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek Hestoruex Fuarı (Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı) ile turizme 30 milyar katkı sağlanması hedefleniyor. Nisan ayında Antalya Expo Center’da kapılarını açacak olan fuarda, 165 ülkeden 6 bin kişilik alım heyeti gelecek. Sağlık, spor ve alternatif turizm profesyonellerini buluşturacak fuarda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 30 spor federasyonu 1.000 metrekare alanda stant açacak. Hestoruex Danışma Kurulu Başkanı Emin Çakmak, ilkini 2017 yılında gerçekleştirdikleri organizasyonda 150 ülkeden 4 bin 40 alım heyetini Antalya’da ağırladıklarını belirterek “İlk yılda 10 milyar, ikinci yılda 20 milyar lira ekonomiye katkı sağladık. Hedefimiz bu yıl 30 milyar TL’ye ulaşmak” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...