‘Her şey dâhil’e otelin dışı da girecek

‘Her şey dâhil’e otelin dışı da girecek

EKONOMİ Haberleri

Turizmciler, otellerin içinde sunulan her şey dâhil paketine otel dışındaki aktiviteleri de eklemeye hazırlanıyor. Misafirler dışarı çıkarak bölgedeki esnafa da uğrayacak, tarihî yerleri görecek ve kültürel etkinliklere katılacak.

Turizm sektöründe “her şey dâhil” sisteminin geliştiricisi olarak bilinen Cem Kınay “Bu sistem, Türkiye’nin dünya turizmindeki en önemli silahlarından birisi oldu. Geçtiğimiz 30 sene Türkiye, turizmde sınıf atladı, dünyanın en önemli ülkeleri arasına girdi. En iyi uygulayan ülke Türkiye, en iyi uygulayan kent ise Antalya oldu. Ancak görünen o ki ‘her şey dâhil’ önümüzdeki dönemde biraz dönüşüme uğrayacak” dedi. Gelinen noktada özellikle yeni neslin ‘her şey dahil’ sistemine ilişkin beklentilerinin değiştiğini belirten Kınay “Bu dönüşüm tüketicinin arzusuyla olacak. Ne istiyor, neleri kullanmıyor, bunu masaya hep beraber yatıracağız. Bir taraftan şu konuşuluyor, ‘her şey dâhil’de misafir otelde kaldığı için, bulunduğu yerin diğer güzelliklerinden faydalanılmıyor. Hâlbuki Türkiye; tarihiyle, coğrafyasıyla, gastronomisiyle, kültürüyle en büyük farklılık oluşturan ülkelerden birisi. Dolayısıyla yapılacak iş; bundan sonra ‘her şey dâhil’ ile tarihi, kültürü, sanatı, gastronomiyi nasıl birleştiririz, bunu nasıl dâhil bir paket hâline getirebiliriz, buna kafa yormamız gerekiyor. Yani otellerin içinde sunulan her şey dahil paketine, otel dışındaki aktivitelerin de eklenmesi gerekiyor. Misafirleri dışarı çıkararak, otelin dışındaki restoranlardan, tarihî yerlerden, sanatsal etkinliklerden faydalanmasını, geliştireceğimiz iyi bir strateji ile sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Bayram tatili için yerler tükeniyor
Ramazan Bayramı tatilinin dokuz gün olarak açıklanmasıyla birlikte, otellerde de yerler hızlıca dolmaya başladı. Özellikle Edremit Körfezi yaklaşık 145 kilometrelik sahil bandı, oksijen deposu Kazdağları, doğal ve kültürel güzellikleriyle yoğun bir turizm dönemi yaşayacak. Bölgede rezervasyonlar yüzde 100’e yaklaştı. Turizmciler “Tesislerimiz büyük oranda hazır. Şimdi herkes tatil planlarını yapıyor. Yoğun bir rezervasyon süreci bekliyoruz. Özellikle büyük şehirlere yakın olmamız sebebiyle, Edremit Körfezi son yıllarda çok daha fazla tercih ediliyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...