Mobil oyunlar için 250 milyon dolar harcadık

Mobil oyunlar için 250 milyon dolar harcadık

EKONOMİ Haberleri

Netmarble Türkiye Business Analysti Ezgi Temir, dünya mobil oyun sektörünün 140 miyar dolar büyüklüğe ulaştığına belirterek Türkiye’de mobil oyunlara harcanan tutarın 250 milyon dolara ulaştıını söyledi.

Türkiye’de mobilde en çok okey ve tavla gibi oyunların tercih edildiğini dile getiren Temir “Bu oyunlar dışında dünyanın geri kalanında da ilgi gören strateji oyunları ve ‘casual’ olarak isimlendirilen oyunlar da çokça tercih ediliyor. Özellikle halk arasında ‘şeker patlatma’ gibi isimleri olan bu oyunlar, hem fazla vakit almıyor hem de gün içerisinde hemen oynayıp kapatılabildiği için tercih ediliyor” diye konuştu. Temir, Türkiye’de dijital oyun geliştirmek için pek çok atılım olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de 250’yi geçkin stüdyo var. Bu stüdyolarda oturup dijital oyun yapıyorlar. Biz Türkiye’nin dijital oyun sektöründe önemli bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...