En gürültüsüz havalimanı olacak

En gürültüsüz  havalimanı olacak

EKONOMİ Haberleri

Uçuş kontrol kulesi ve terminal binası ile uluslararası ödülleri toplamaya başlayan İstanbul Havalimanı, bu defa ‘En Sessiz Havalimanı’ olmaya aday...

Bütün fazları tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Havalimanı, 29 Ekim 2018’de ilk uçuşlarına başlamıştı. Nisan ayında Türk Hava Yolları’nın da taşınmasıyla tüm uçuşların gerçekleştirildiği İstanbul Havalimanı, tasarım ödüllerinden sonra, sosyal sorumluluk projesiyle bir ilki başarmak istiyor. Dünyanın en sessiz havalimanı olmaya aday İstanbul Havalimanı’nda, çok önemli güvenlik uyarısı dışında anons yapılmayacak. Yolcular uçuşları ve diğer bilgileri, ekranlardan takip edecek. Çalışanlar ve yolcuların kullanımına sunulacak terminal içi araçlar da korna veya benzeri ses uyarıcısı kullanmayacak. Temizlik, tamir, bakım veya işletme operasyonu asgari sesle gerçekleşecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...