Projeler bir bir hayata geçecek

Projeler bir bir hayata geçecek

EKONOMİ Haberleri

İstanbul seçimlerinin ardından gözler, devam eden projelere çevrildi. Bu kapsamda önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, şu mesajları verdi:

OSMAN ÇOBANOĞLU

¥ Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında yapım çalışmaları devam ediyor. Projenin Yerköy-Sivas arasında ray serimi devam ediyor. Seyahat süresini iki saate düşürecek YHT hattının test sürüşlerine, 2019 yılında başlanacak
¥ Hem yük hem yolcu taşımak üzere Bursa-Bilecik, Konya-Karaman-Ulukışla-Yenice, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep ve Sivas-Erzincan arasında başlatılan hızlı demir yolu hatlarının çalışmaları devam ediyor.
¥ Ankara (Polatlı)-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında yapım çalışmaları sürüyor. Ankara (Polatlı)-Afyonkarahisar-Uşak arasında 2019 yılında ray serimine başlanacak. Ankara-İzmir arasındaki 824 kilometre mesafe 624 kilometreye, trenle seyahat süresi de 3 saat 30 dakikaya düşecek.
¥ 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de yer aldığı 101 kilometrelik Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısına devam ediliyor. Köprünün kesonları denize indirildi. Yakın zamanda artık ayakları da yükselecek.
¥ 330 kilometrelik Ankara-Niğde Otoyolu ile başkent, Akdeniz ve Güneydoğu bölgesine bağlanacak. 2019’da 50 kilometrelik kısmı yapılacak bu yol tamamlanınca 2021’de, Edirne’den Şanlıurfa’ya kesintisiz otoyol bağlantısı da bitirilmiş olacak.
¥ İstanbul- İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü Projesi’nde de son aşamaya gelindi. Toplam 448 kilometrelik yolun tamamı, ağustosta hizmete açılacak. Böylece İstanbul-İzmir arası 3,5 saate kadar düşecek.
¥ Türkiye’nin deniz üzerine yapılan ikinci havalimanı ‘Rize-Artvin’de de çalışmalar hızlı şekilde sürüyor. Havalimanının, sözleşme tarihinden önce, 2020 yılında hizmete açılması bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...