Yatırımcı ihraç edeceğiz

Düzenleyen:
Yatırımcı ihraç edeceğiz

EKONOMİ Haberleri

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, farklı sektörlerden yaklaşık 12 bin firmanın Irak’a ihracat yaptığını belirterek “Türkiye, Irak’ta üretici ülke pozisyonuna da sahip olacak. Finansman ve teknik altyapı olarak bu süreci takip ediyoruz” dedi.

Irak’ta iş yapmanın zorluklarını bildiklerini hatırlatan Gülle, şöyle konuştu: Burada istikrarlı şekilde uzun süre kalan, iş yapan firmaların başarıya ulaştığını görüyoruz. Irak, en büyük sorunu olan işsizliği gidermek için yatırım çekme stratejisi uyguluyor. Bugün ithal ettiği ürünlerin aynı zamanda üreticisi olmak istiyor ve bizi yatırım yapmaya davet ediyor. Yani Irak’a artık yatırımcı da ihraç edeceğiz. Bu yıl ticaret hacmimizin 12 milyar doları aşmasını bekliyoruz. 20 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmak için gayretle çalışacağız.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...