Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otobüs firmalarına ek sefer izni

Otobüs firmalarına ek sefer izni

EKONOMİ Haberleri

Kurban Bayramı tatili süresince yolcu sayısı önemli ölçüde artacak. Vatandaşların şehirler arası seyahat talebinin, mevcut tarifeli seferlerle karşılanması zor görünüyor.

Bunun üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirler arası sefer yapan otobüs firmalarına ek sefer izni verdi. Söz konusu izin 7 Ağustos’ta başlayacak. B1 ve D1 yetki belgesi sahibi firmalar; zaman tarifesine bağlı olmadan B2 ve D2 yetki belgeli 25 ve üstü koltuk kapasitesine sahip araçları, 20 Ağustos’a kadar kullanabilecek. Düzenlemeyle, vatandaşların mağdur olmasının önüne geçilecek. B2 yetki belgesi “uluslararası tarifesiz”, D2 belgesi de “yurt içi tarifesiz” otobüs seferlerine çıkacaklara veriliyor. Öte yandan firmalara; ücret tarifelerine uymaları, taşımalardaki sorumluluğu üstlenmeleri ve yolculuk faaliyetlerine ilişkin bildirimde bulunmaları zorunluluğu getirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...