Yapılandırma istihdamı koruyacak

Yapılandırma istihdamı koruyacak

EKONOMİ Haberleri

İş dünyası örgütlerinin temsilcileri TBMM’de yasalaşan, şirketlerin borçlarının yapılandırılmasına imkân tanıyan kanundan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kanunla finansal güçlük içinde bulunan firmalara, geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine ve istihdama katkıda bulunmaya devam etmelerine imkan verilmesini sağlamak amacıyla, bazı teşvikler verilecek ve borçlarının yeniden yapılandırılmasına imkân sağlanacak. İTO Başkanı Şekib Avdagiç “Bu adımın; üretimin, istihdamın ve ihracatın damarlarını açma konusunda önemli bir işlev üstleneceğine inanıyoruz. Kamunun vergi toplama potansiyelinin artmasına da olumlu katkı yapacak” dedi. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da “Finansal güçlük çeken firmalara bir defa daha yapılandırma fırsatı, sermaye yapımızın yeniden canlandırılması ve istihdam düzeylerinin korunması adına önemli bir adımdır” diye konuştu. ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ise “Gerek vergi barışının uzatılması gerekse finansal yeniden yapılandırmanın da yer aldığı kararlar, 4 yıllık kesintisiz icraat döneminin lokomotifi olacak, şirketlerimizin canlanması ile arzulanan hedeflerin gerçekleştirilmesi de mümkün olacak” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...