Bakan Pekcan: Hollanda ile ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkabiliriz

Düzenleyen:
Bakan Pekcan: Hollanda ile ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkabiliriz

EKONOMİ Haberleri

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Hollanda ile aramızdaki ticaret hacmi 8 milyar dolara ulaşmıştır ama bu iki ülkenin potansiyelinin de altında bulunan bir rakamdır. Bu rakamı 10 milyar dolara çıkarabileceğimizi öngörüyoruz" dedi. Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Sigrid Kaag ise ticaretin, Hollanda'nın ilişkileri açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Hollanda, Türkiye'ye yatırım yapan en büyük ülke ve Türkiye'nin en önemli ticaret ortaklarından biri konumunda" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Sigrid Kaag'ın eş başkanlıklarında, Ticaret Bakanlığı toplantı salonunda, Türkiye- Hollanda Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) ikinci dönem toplantısı ve imza töreni yapıldı.

Törenden sonra konuşan Bakan Pekcan, bu toplantının her iki ülke açısından çok yararlı sonuçlar ortaya çıkaracağını belirterek, Hollanda'nın ticari ve ekonomik açıdan daima Türkiye'nin en önemli ortaklarından biri olduğunu söyledi.

Hollanda ile olan ilişkilerini stratejik ve uzun vadeli olarak gördüklerini vurgulayan Bakan Pekcan, "İkili ilişkilerimizde uzun bir durgunluk döneminin ardından Hollanda ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin önümüzdeki dönemde yeni bir ivme kazanacağını öngörüyoruz. Türkiye-Hollanda JETCO toplantısının ikinci oturumunu gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede çok geniş bir iş birliği mutabakatı imzalamış bulunuyoruz. Bu konular arasında ikili yatırımlar, standardizasyon, enerji, ulaşım, akıllı ve yeşil şehirler, geri dönüşüm ekonomisi, bilim ve yenilikçilik ile kadın girişimciliği önemli konuları teşkil etmektedir" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...