Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Dönmez tarih verdi: Trans Adriyatik Gaz Boru Hattı Projesi ticari işletmeye alınıyor

Düzenleyen:
Bakan Dönmez tarih verdi: Trans Adriyatik Gaz Boru Hattı Projesi ticari işletmeye alınıyor

EKONOMİ Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Türkiye ile KKTC arasında bir elektrik ve doğal gaz hattı kurulması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye ile KKTC arasında kurulması planlanan doğal gaz ve elektrik hatlarına ilişkin soruya Dönmez, "Çalışmalar devam ediyor. Ada'nın enerji ihtiyacı ile ilgili hem kablo hem boru hattı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Takvim belli değil henüz." karşılığını verdi.

Dönmez, Trakya'da Norveçli Equinor ve Kanadalı Valeura'nın ortak devam eden çalışmalarına ilişkin de "Keşif çalışmaları devam ediyor ama miktar ve rezerve ilişkin çıkan rakamlar henüz teyit edilmiş değil. Biz söylemeden itibar etmesin kimse." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...